Contact by mail

30. april 2024

NetNordic og Det Norske Teatret inngår samarbeidsavtale for å kombinere kunst og teknologi

Lysaker 30. april – NetNordic, en ledende leverandør av IT-løsninger og -tjenester, kunngjør i dag en spennende samarbeidsavtale med Det Norske Teatret, en av Norges fremste kulturinstitusjoner. Avtalen, som strekker seg over de neste tre årene, markerer begynnelsen på et unikt partnerskap med mål om å utforske og utvikle innovative muligheter innen kunst og teknologi.

Gjennom dette samarbeidet vil NetNordic og Det Norske Teatret samle sine ressurser og ekspertise for å utforske nye arenaer hvor kunst og teknologi kan møtes. Dette inkluderer blant annet utforsking av digitale løsninger, integrasjon av virtuell virkelighet (VR) og utvidet virkelighet (AR) i forestillinger, samt utforskning av teknologi for å berike publikumsopplevelsen. 

NetNordic, med sin lange historie med å levere innovative IT-løsninger, ser frem til å samarbeide med Det Norske Teatret for å utforske nye kreative fronter.

Foto fra venstre: Allan Bjørnstad – Head of sales & Marketing NetNordic, Renate Stordahl – Marketing Manager NetNordic, Lene Diesen – Managing Director NetNordic, Erik Ulfsby – Teatersjef Det Norske Teatret, Kirsti Ervik – Partner ansvarlig Det Norske Teatret, Thine Sletbakk Bugg – Kommunikasjons- og markedssjef Det Norske Teatret.

Vi er svært glade for å kunngjøre dette samarbeidet med Det Norske Teatret, sier Allan Bjørnstad, Head of Sales and Marketing hos NetNordic. – Ved å kombinere våre ressurser og erfaringer håper vi å skape noe virkelig unikt og inspirerende for både teaterpublikum og teknologientusiaster.​

Det Norske Teatret har over lengre tid vært engasjert i prosjekt der teateret utforsker ny teknologi. Teateret er en aktiv deltager i et større EU-prosjekt, ACuTe, som kobler teater, universitets- og forskingsmiljø og kompetansesenter for digital kunst i hele Europa sammen. Gjennom dette prosjektet ble kontakten med NetNordic opprettet og utviklere fra NetNordic er blitt en del av det kunstnerlige arbeidet som pågår ved teateret.  Nå har dette arbeidet resultert i en tettere samarbeidsavtale.

Dette samarbeidet åpner opp noen veldig spennende muligheter for oss og vårt publikum, sier Thine Sletbakk Bugge, kommunikasjons- og markedssjef hos Det Norske Teatret. – Det Norske Teatret har en lang og betydelig rolle i norsk kulturliv og sammen med NetNordic kan vi utvikle oss internt og bruke ny og spennende teknologi og kompetanse i utvikling av scenekunst og i scenekunstproduksjonene våre» avslutter Sletbakk.  

For mer informasjon om samarbeidet mellom NetNordic og Det Norske Teatret, vennligst kontakt:

Allan Bjørnstad, Head of Sales and Marketing, NetNordic
Tlf. 98 28 98 40 // allan.bjornstad@netnordic.com

Thine Sletbakk Bugge, Kommunikasjons- og markedssjef, Det Norske Teatret. 
Tlf. 40 03 61 73 // thine.sletbakk@detnorsketeatret.no

Les mer om Det Norske Teatret her