Møt Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Pia Dahl Andersen og Nora Edland har fra tidlig alder satset på seiling og sammen har de seilt i åtte år, først i 29er, og nå i 49erFX. Jentene slo igjennom i 2018 da de vant junior VM i 29er-klassen. De satser stort og har et ambisiøst mål om å nå OL i LA i 2028. NetNordic vil følger Pia og Nora på veien om å nå sine ambisiøse mål, og heier dem videre.

Fra venstre: Nora Edland og Pia Dahl Andersen
Nora og Pia i sin 49erFX

Begge jentene kommer fra seilerfamilier hvor de har vært så heldig å ha foreldrene som alltid har støttet opp under dem. Dette har vært helt avgjørende for at de kan holde på med denne sporten. Begge jentene bor hjemme, slik at de kan ha fullt fokus på seilingen og treningen.

Det hele starte startet med at Pia og Nora sine storesøstre seilte. Jentene var henholdsvis 5 og 6 år da de startet å seile i Asker seilforening. Der seilte de i hver sin «optimist». Da de var 14 og 15 år begynte de å seile sammen i det som kalles 49er. Jentene var noe usikker på om det ville fungere å seile sammen, siden dette er grunnlaget for et godt samarbeid. Det ble full klaff og de har seilt sammen siden det. Pia og Nora mener begge det er på grunn av det gode miljøet i Asker seilforening, at de fortsatte å seile. De syntes det var gøy å komme på trening og være sammen med venner.

– Det ble full klaff med en gang.

Etter videregående fant de begge to ut at det var seiling de hadde lyst å satse på. De ønsket å fortsette for å se hvor langt de kunne komme. Jentene mener de er veldig heldig som fant hverandre, for det var ikke gitt at dette skulle gå som smurt. Men begge to hadde ambisiøse mål og ville satse for fullt.

Nora
Pia
Nora og Pia
Å være ambisiøs

Å være ambisiøs er å kunne utvikle seg hele tiden og kunne sette seg høye mål. Seiling er så kompleks, så det er så mye man kan bli bedre på. Det er ikke bare du som utvikler deg, men hele feltet og alle de andre. Man må klare å være ambisiøs og sette seg høye mål, så klarer å komme dit man ønsker.

Uten et ambisiøst mål hadde Pia og Nora aldri klart å motivere seg hver eneste dag. Å være ambisiøs er viktig slik at de kan drive med det de driver med. Og ha den driven til å hver dag jobbe for å nå målet de har satt meg langt frem i tid, det synes jentene er veldig gøy. Det er disse målene driver dem til å bli enda bedre på det de gjør.

Jeg er ambisiøs og har satt meg et mål som jeg jobber for hver eneste dag, dette er drivkraften for vår seilsatsning.
– Er du like ambisiøs?

Pia
Å være pålitelig

Å være pålitelig er viktig i forhold til hvordan jentene jobber sammen som et team. De er nødt til å stole på hverandre for at teamet skal fungere, både når de er ute og seiler men også på reise. Siden jentene har ulike arbeidsoppgaver på båten, er de avhengig av å stole på at den andre gjør jobben sin, slik at de kan konsentrere seg om sine egne arbeidsoppgaver. Jentene fordeler arbeidsoppgavene seg imellom på grunnlag av ferdigheter og fysikk. Nora (den praktiske) tar ansvar for det fysiske i båten, mens Pia (den teoretiske) fokuserer på det taktiske og strategiske med seilingen.

Å være teamorientert

Både Pia og Nora mener det er viktig å kunne jobbe sammen i et team. Det er avgjørende for å kunne få frem de beste sidene ved seg selv, samt at det er lettere å kunne jobbe i team enn å jobbe alene. Jentene har hver sin plass i dette samspillet der de har sine oppgaver å gjennomføre. I forhold til seilingen så er de helt avhengig av hverandre. Det at den ene av dem er teoretisk og den andre er praktisk, mener jentene fungerer veldig bra. Selv om de er forskjellige så er sier de at de allikevel er veldig like og da fungerer det som hånd i hanske. De er et team som har forskjellige verdier og forskjellige egenskaper som gjør at de utfyller hverandre på en god måte.

Jentene har jobbet mye med med hva de skal si og hva man bare skal tenke, for å gjøre den andre bedre og ikke dytte den ned. Hvis den ene av jenten har en dårlig dag, så har det veldig mye å si hvordan de kommuniserer i båten. Da er det viktig å klare å snu den dårlige dagen til noe positivt og lærer av det. Pia mener dette er en av deres sterke sider, at de klarer å bygge hverandre opp som et team slik at de jobber bra på både på de dårlige dagene også.  På de bra dagene er det veldig lett å jobbe bra, for da går jo alt på skinner, så da er det lett å samarbeide.

Å være teamorientert er en avgjørende faktor for å kunne lykkes med sine mål som seiler i 49`ern.

– Er du like teamorientert?

Nora


Vi følger seilerjentene på Instagram og facebook, det kan du også gjøre

https://www.instagram.com/pianorasailing/

https://www.facebook.com/49erFXPiaNora

Site oppdaterte: Selv om målet om OL i 2024 er borte, så ser jentene lyst på fremtiden.
De jakter nå på OL gull i LA i 2028.

Drømmen om OL i Paris 2024 er borte (november)

Intervjuet av NRK (november)

Treningsleir i Portugal (oktober)

Gode seiledager i Marseille (september)

Sykling ved Oslofjorden (september)

Testing av 69F (august)


Kontakt oss her!

Du kan ringe oss direkte på vårt telefonnummer +47 67 247 365, send oss ​​en e-post salg@netnordic.no, eller fylle ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg. Takk skal du ha!

Contact by mail