Contact by mail

NetNordic klatrer til nye høyder – Galdhøpiggen


20. september 2023


8.-10. september dro en gjeng med ansatte fra Lysaker kontoret på tur til Galdhøpiggen, med mottoet – NetNordic klatrer til nye høyder!

Turisthytta Spiterstulen ligger 1111 meter over havet i den frodige Visdalen i Jotunheimen, og var det naturlig startpunkt for turen til Norges høgeste fjell, Galdhøpiggen.

2469 meter over havet troner Galdhøpiggen. Norges store klassiker ligger i Jotunheimen nasjonalpark. Galdhøpiggen er ikke bare Norges, men Nord-Europas høyeste fjell. Hvert år tar nærmere 12.000 mennesker turen opp på Norges tak.

NetNordic på Spiterstulen
NetNordic på Spiterstulen

Avmasj Spiterstulen

Turen startet tidlig på morgenen fra Spiterstulen, hvor alle smurte matpakke og var pakket og klar for tur. Vi var hele 39 ambisiøse kollegaer og hadde leid inn Iver og Edvin fra Fyrst og Fremst som guidet gjengen hele veien.
Turen startet ved at vi gikk over brua over elva Visa ved Spiterstulen. Stien tok oss gjennom mange ulike terrengtyper, både over snø og steinur. En rute med stor variasjon i både terreng og utsikt. Det var en lang tur, med mange høydemeter og mye stein. Vi fulgte DNT-stien med sine flotte T`er som markerer hvor man skal gå.

Underveis gikk vi dessuten over tre 2000-meterstopper, Svellnose (2272 m.o.h.) og Keilhaus topp (2355 m.o.h.). På toppen (2469 m.o.h) ligger steinhytta: Pigghytta, hvor vi fikk kjøpt drikke og tok noen fantastiske bilder.

Vi kunne ikke ha hatt bedre vær. Det var strålende sol og det ga oss majestetisk utsikt fra toppen. Vi hadde panoramautsikt og så både Rondane, Glittertind, Snøhetta og store deler av fjellnorge. 

Totalt så tilbakela vi over 13 kilometer og over 1520 høydemeter.  Det var stort spenn i timer tilbakelagt på turen, hvor de raskeste gjennomførte turen på åtte og en halv time. Andre igjen brukte mye lenger tid, og da var det godt å ha guide som visste hvor de beste traséene var ned.

Alle følte på mestringsfølelse og alle fikk vi mulighetene til å få skape opplevelser også utenfor kontoret. #BestCompanion.


 

Siste innhold -