Contact by mail

Hva er Digital Forensics?

Sikkerhet

9. november 2022


Hva er Digital Forensics?

Det er kunsten å undersøke digitale bevis, samlet inn fra ulike IT-systemer. Det inkluderer også gjenoppretting og etterforskning av nettkriminalitet, ved å se gjennom informasjon som finnes på digitale enheter og i IT-miljøer. Når en cybersikkerhetshendelse har skjedd, er det viktig å finne årsaken til hendelsen. Digital Forensics inkluderer blant annet filsystemanalyse, analyse av logghendelser og nettverksetterforskning. Digital Forensics brukes også ved tyveri av immaterielle rettigheter, industrispionasje, ansettelsestvister og svindeletterforskning.

Det endelige målet er å lage en tydelig tidslinje og klassifisering av hendelser. For våre Incident Response-kunder er resultatet en omfattende rapport som fremhever hovedårsaken til hendelsen og motivasjonen og målet til trusselaktørene. Med Digital Forensics får du utdrag og dokumentasjon av alle databevis som kan brukes i retten.

Hvilke trinn er inkludert i den rettsmedisinske etterforskningen?

NetNordic Cyber ​​Forensic Team har laget sine egne verktøy for å forbedre etterforskningen. Arbeidsprosessen omfatter bevisinnsamling, identifisering, klassifisering og analyse. Handlinger iverksettes under Incident Response-prosessen, og ytterligere anbefalinger presenteres for kunden for å styrke cybersikkerheten deres. Til slutt dokumenterer og rapporterer vi alt vi har funnet og går gjennom det sammen med kunden.

Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg – gjennom NetNordic Security Operations Center og våre Sikkerhetseksperter & Incident Response Team.

 

Siste innhold - Sikkerhet