Contact by mail

Ekstern angrepsflate

Cybersikkerhet

11. mai 2023


Visste du at hackere kun ved bruk av ditt domene, kan få tilgang til veldig mye offentlig tilgjengelig informasjon?

Vi retter fokus på ekstern angrepsflate og hva hackere kan finne av offentlig tilgjengelig informasjon om din bedrift, bare ved å bruke deres domene adresse.

En ekstern angrepsflate refererer til de delene av et datasystem, nettverk eller webapplikasjon som er tilgjengelige for eksterne parter på internett, for eksempel hackere eller nettkriminelle. Dette er områdene som er sårbare for angrep utenfra, og som blir sentralt i fokuset for cybersikkerhetsarbeidet deres.

Det er mange forskjellige måter en ekstern angrepsflate kan utnyttes på. Noen vanlige taktikker inkluderer:

  • Nettverksangrep
  • Applikasjonsangrep
  • Phishing-angrep
  • Samarbeidspartnere

Hensikten ved å kjøre en slik tjeneste som dette, er å synliggjøre og validere sårbarheter, som kan sees av alle utenfor din organisasjon. Du vil få en tilgang til sanntids data, som gir bedriften en målbar karakter på din sikkerhet. I tillegg vil du få en relativ sikkerhets-score mot andre i samme bransje, samt at vi ser på dine tredjepartsleverandører for å se hvilken risiko de utgjør. Til slutt gir vi et anslag på økonomisk konsekvens ved et angrep.

De fleste norske bedrifter har flere tredjepartsleverandører med aktiv tilgang til deres nettverk. For å beskytte mot disse og andre typer eksterne angrep er det viktig å ha en robust cybersikkerhets-strategi, som inkluderer tiltak og gjør at du blir mer bevisst på din bedrifts eksponering.

Ved å adressere disse og andre viktige områder av den eksterne angrepsflaten, kan organisasjoner redusere risikoen for cyberangrep betydelig.

Ta kontakt om dere ønsker å snakke med en rådgiver fra NetNordic.

 

Siste innhold - Cybersikkerhet