NetNordic - Redningsselskapet - samfunnsengasjement på og utenfor arbeidsplassen

Samfunnsengasjement på og utenfor arbeidsplassen

Tirsdag 26. mars klokken 19:00 får NetNordic-ansatte Dag Andersen og resten av mannskapet på RS «Elias» en alvorlig melding: Seilbåten til Jan Øystein Fjelstad tar inn vann, og han er sikker på at båten vil gå ned. Han forsøker å pumpe ut vannet, men med revnede seil og store smerter er det vanskelig. Det er bare spørsmål om tid før et nytt hjerteinfarkt er i gang.

Dag og resten av RS-teamet vet at tiden er knapp. Ved hjelp av radar klarer de å finne båten mellom de 4-5 meter høye bølgene. Helikopterbistand blir umiddelbart tilkalt, men det viser seg å være vanskelig for redningsmannen å komme seg ned i båten. Dag må forlate redningsskøyta og hoppe om bord i seilbåten. Ved hjelp av en sleper klarer de å få kontroll på seilbåten. Dermed kan redningsmannen fra helikopteret, trygt senkes kontrollert ned til seilbåten for å heise opp Jan Øystein.

Med en kroppstemperatur på 32 grader faller havaristen inn og ut av bevissthet, men blir raskt fraktet til sykehus. Uten den heltemodige innsatsen fra Dag, resten av mannskapet på RS «Elias», og helikoptermannskapet på 330 skvadron, kunne utfallet blitt et helt annet.

Bilde tatt fra 330 skvadron, av seilebåten til Fjeldstad og RS «Elias» under redningsaksjonen

Frivillige hverdagshelter

Redningsselskapet (RS) er en frivillig humanitær medlemsorganisasjon med 1600 redningsfolk. Siden oppstarten av RS i 1893, har den frivillige og faste bemanningen sørget for at mer enn 6400 liv har blitt reddet på sjøen.

Dag Andersen, Head of Sourcing & Supply Chain i NetNordic, viste under denne aksjonen at hans engasjement for samfunnskritiske tjenester strekker seg langt utenfor arbeidstiden. Han forteller:

«Å være en del av RS og kunne bidra til å redde liv, er enormt givende. For at samfunnet skal gå rundt er vi avhengig av engasjement, både fra kommersielle virksomheter og frivillige organisasjoner. Gjennom NetNordic og Redningsselskapet er jeg glad for å kunne bidra med begge deler».

Dag er ikke alene i NetNordic om å engasjere seg. Pål Mørk Hansen, Head of Innovation and System Development, har i 12 år vært frivilling mannskap på RS med base på Lysaker, og mener tilrettelegging fra arbeidsgiveren har vært avgjørende:

«Som medlem i RS bruker vi et sted mellom 80 og 100 timer i året på frivillig tjeneste.
Dette innebærer kursing, vakter og utkall på oppdrag som noen ganger ofte kolliderer med ordinær arbeidstid. At NetNordic både har oppmuntret og tilrettelagt for at vi kan drive med dette har vært viktig».

Dag Andersen og Jan Øystein Fjeldstad
Pål Mørk Hansen på RS sin lokasjon på Lysaker

Passer med NetNordics misjon og samfunnsoppdrag

NetNordic er stolte av sine ansatte som viser ekstraordinær dedikasjon til samfunnskritiske tjenester. Lene Diesen, administrerende direktør i NetNordic, utrykker sin beundring:

«I bunn og grunn er vår misjon å bidra med samfunnsnyttige løsninger som skaper et bedre og mer bærekraftig samfunn. At Dag og Pål tar med seg dette samfunnsengasjementet utenfor arbeidstiden er noe vi både verdsetter og naturligvis legger til rette for» .

Se filmen som viser redningsaksjonen hvor Dag og resten av teamet på RS «Elias» redder Jan Øystein Fjelstad, og la deg inspirere av deres heltemodige innsats.

Innholdskategori

Innhold

Kontakt oss her!

Du kan ringe oss direkte på vårt telefonnummer +47 67 247 365, send oss ​​en e-post salg@netnordic.no, eller fylle ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg. Takk skal du ha!

Contact by mail