Pia og Nora - #Bestcompanion

NetNordic følger Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Har du hørt om Pia Dahl Andersen og Nora Edland?

Fokuserte seilerjenter, hardt arbeidende og enorme talenter – Pia Dahl Andersen og Nora Edland er to unge idrettsutøvere som jobber målrettet for å bli bedre i sin seilbåt, en 49erFX. Ønsket om å bli best, er motivasjonen jentene har med seg hver dag. Det å være et team er med på å motivere jentene om å nå deres ambisiøse mål om å delta i OL i seiling 2024.

Vi i NetNordic støtter jentene på deres ambisiøse reise og heier dem frem på deres vei til OL 2024.

Pia og Nora i t-skjorte med NetNordic logo

Disse to jentene har seilt sammen i i mange år. I 2018 jentene utmerket jentene seg og vant junior VM i det som kalles 29er-klassen. Året etter var de i Risør for VM i 49erFX U23. Etter å ha kvalifisert seg blant de 25 beste, nærmer de seg Norges beste lag gjennom de siste sesongene: Helene Næss og Marie Rønningen. 

Startet å seile i 5 og 6 års alderen

Det hele starte startet med at Pia og Nora sine storesøstre seilte. Jentene var henholdsvis 5 og 6 år da de startet å seile i Asker seilforening. Der seilte de i hver sin «optimist». Da de var 14 og 15 år begynte de å seile sammen i det som kalles 49er: en seilbåt for to personer, hvor begge står i trapes. Jentene fungerte veldig bra sammen og det ble full klaff og de har seilt sammen siden det. Begge mener det er på grunn av det gode miljøet i Asker seilforening, at de fortsatte å seile. Samtidig syntes de det var gøy å komme på trening og være sammen med venner. Det at begge jentene også kommer fra hver sin seilerfamilie har vært helt avgjørende for at de kan holde på med denne sporten. Det er viktig med foreldre som alltid har støttet opp.

Etter videregående fant de begge to ut at det var seiling de hadde lyst å satse på. Jentene mener de er veldig heldig som fant hverandre, for det var ikke gitt at dette skulle gå som smurt. Men begge to har ambisiøse mål og satser for fullt.

Jentene kjenner seg igjen i NetNordic sine verdier

Ambisiøs

Uten et ambisiøst mål hadde Pia og Nora aldri klart å motivere seg for å jobbe beinhardt hver eneste dag. Det å drive med seiling er kompleks, og det er ting man hele tiden kan bli bedre i. Det er ikke bare du som utvikler deg, men hele feltet og alle de andre. Å være ambisiøs er å kunne utvikle seg hele tiden og kunne sette seg høye mål.

Jeg er veldig glad i å trene og det å bli bedre, så det å sette seg et mål og jobbe for det, er det som passer best for meg, eller betyr mest.

Nora

Pålitelig

Å være pålitelig er viktig i forhold til hvordan jentene jobber sammen som et team. De er nødt til å stole på hverandre for at teamet skal fungere, både når de er ute og seiler men også på reise. Siden jentene har ulike arbeidsoppgaver på båten, er de avhengig av å stole på at den andre gjør jobben sin, slik at de kan konsentrere seg om sine egne arbeidsoppgaver. Jentene fordeler arbeidsoppgavene seg imellom på grunnlag av ferdigheter og fysikk. Nora (den praktiske) tar ansvar for det fysiske i båten, mens Pia (den teoretiske) fokuserer på det taktiske og strategiske med seilingen.

At vi er pålitelige mot hverandre er utrolig viktig, og at vi har respekt for hverandre og stoler på hverandre hele tiden.

Pia

Teamorientert

Det er viktig at jentene har et bra samspill og gjøre hverandre gode. Ved å ta det beste fra hverandre satser de på å bli best. Begge mener det er morsommere å vinne sammen, som et lag. De er et team som støtter hverandre og gjør hverandre gode. Det at en av dem er teoretisk og den andre er praktisk fungerer veldig bra, og selv om de er forskjellige så er de veldig like og da fungerer det som hånd i hanske. Pia og Nora har hver sin plass i dette samspillet der de har oppgaver å gjennomføre.

Jentene er et team som har forskjellige verdier og forskjellige egenskaper som utfyller hverandre på en god måte. De mener selv de passer veldig godt sammen som et lag, som gjør at de kan jobbe for å bli best mulig og nå verdenstoppen og bli best i verden.

I vår seilsatsning er vi nødt til å være teamorienterte for å kunne nå de ambisiøse målene vi har satt oss.

Nora og Pia

Innholdskategori

Innhold

Kontakt oss her!

Du kan ringe oss direkte på vårt telefonnummer +47 67 247 365, send oss ​​en e-post salg@netnordic.no, eller fylle ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg. Takk skal du ha!

Contact by mail