NetNordic eHelse – Nå lanserer vi E-lås for hjemmeboende

Integrated Communication

2021-01-04


Notodden er den første kommunen i Kongsbergregionen som innfører elektroniske dørlåser hos hjemmeboende brukere av kommunale helsetjenester. 

E-lås for hjemmeboende er en integrert del av Netnordic eHelse og først ut er Notodden kommune som tar i bruk vår e-låsløsning for hjemmeboende. Monteringen vil starte utpå nyåret.

Elektronisk dørlås, også kalt e-lås, er en av flere viktige brikker i det som går under samlebetegnelsen velferdsteknologi, og som Helsedirektoratet anbefaler kommuner å ta i bruk.

Det er i første omgang hjemmeboende med trygghetsalarmer som vil få slike låser. De som ikke har dører som er kompatible med e-lås vil få montert en nøkkelboks på utsiden av boligen. 

Hjelpen kommer kjappere

I dag har Notodden 250-300 nøkler de må passe på. De ansatte har kun lov til å ha med seg nøkler til de brukerne de skal besøke på runden sin. Hvis en trygghetsalarm blir utløst hos en annen bruker, må de tilbake og hente nøkkel. Når de nå får e-låsene, kan den ansatte som er nærmest, dra direkte til lokasjon. 

Den ansatte åpner e-låsen/nøkkelboksen med sin mobiltelefon.
Dette gir kortere responstid, ikke minst for nattevakter som har store områder å dekke. 

Ved å laste ned NetNordic eHelse app på smarttelefonen, kan de ansatte kommunisere med en mottaker som blir montert på innsiden av utgangsdøren hos brukeren. Mottaker åpner og låser eksisterende dørlås når den får beskjed om å gjøre det. Samtidig som de ansatte bruker e-låsen blir besøket også dokumentert i den elektroniske journalen til brukeren. 

De som bor der og pårørende kan bruke nøklene helt som vanlig. 

15 januar starter opplæringen, og i februar starter monteringen ute hos brukerne. I løpet av det første halvåret regner man med at alle med trygghetsalarm også har e-lås fra NetNordic som er i bruk. 

For å bruke smarttelefonen, som jobbtelefoner, må de ansatte logge seg inn med koder. Dermed er det ikke mulig å misbruke e-låsene om noen skulle miste eller bli frastjålet mobilen. 

Notodden har selv vært en pådriver for å få NetNordic e-lås implementert i Kongsbergregionen. De fleste andre kommuner har gått for nøkkelboks på utsiden av døren, mens Notodden avventet. De mente den digitale løsning fra NetNordic var fremtiden, og nå er den her. 

De har jobbet med dette i ganske mange år. 

Ta kontakt om du ønsker å vite mer om våre eHelse løsninger. 

Tlf: +47 67 247 365

Epost: salg@netnordic.no

 

Siste innhold - Integrated Communication

Personlig rådgiver


+47 67 247 365 salg@netnordic.no


Kontakt NetNordic og få veiledning av en personlig bedriftsrådgiver.

Personlig rådgiver


+47 67 247 365 salg@netnordic.no


Kontakt NetNordic og få veiledning av en personlig bedriftsrådgiver.