Contact by mail

1. desember 2022

NetNordic kjøper Kong Arthur

NetNordic kjøper Kong Arthur – behov for større kapasitet innen systemutvikling

«Vår rolle som systemintegrator innen nettverk, sikkerhet og samhandling innebærer behov for mer kapasitet innen systemutvikling. NetNordic tar utgangspunkt i standard teknologi, men erfarer at de digitale kundeløsningene blir mer effektive med tilførsel av muligheten for tilpasninger», sier Jarl Øverby, konsernsjef i NetNordic, og fortsetter, «behovet for økt kompetanse og kapasitet innen systemutvikling er sentralt for at vi kan fortsette vår vekst med å tilby ulike tjenester til et bredt utvalg av våre store og mellomstore kunder, og her passer Kong Arthur godt inn i vår vekststrategi med solid kompetanse og relevant erfaring».

NetNordic har gjennom en årrekke håndtert nettverk-, sikkerhet- og samhandlingsløsninger for store- og mellomstore virksomheter. NetNordic tilbyr i økende grad tjenester knyttet til områdene som gir kundene større valgfrihet. Med oppkjøpet av Kong Arthur gjør NetNordic sitt sekstende oppkjøp siden 2015.

«Verdiøkende digitale løsninger og tjenester bygger på kompetanse og erfaring. Nettverk, sikkerhet og samhandling er alle sentrale drivere for effektivitet og utvikling i nordisk næringsliv og offentlig sektor, og NetNordic skal ha en ledende rolle i denne utviklingen,» sier Øverby.

«Kong Arthur har gjennom en årrekke arbeidet med store prosjekter og utviklet en solid erfaringsbase og kompetanse innen digitalisering. Det var et naturlig skritt for oss å bli en del av et større miljø slik at vår kompetanse kan komme enda mer til sin rett, og da var NetNordic et naturlig valg. Vi har en solid base i Innlandet og vil med dette ytterlige styrke den lokale posisjonen samt forsterke vår vekstambisjon som vi tror blir spesielt interessant for våre ansatte. For eierne av Kong Arthur er det gledelig at de ansatte får flere spennende utviklingsmuligheter gjennom et større miljø der de kan ytterligere utvikle sin kompetanse og sine ambisjoner, sier Bjørn Oustad, daglig leder Kong Arthur.

Våre ansatte i Litauen vil også bidra til å styrke NetNordics leveranseevne i store og krevende prosjekter. Vi tilfører kompetanse og kapasitet og gleder oss til å bli en del av NetNordic som har vist en imponerende fremgang som vi skal bidra å forsterke, både i Norge og Norden,» sier Bjørn Oustad, daglig leder for Kong Arthur.

Kontaktpersoner for ytterlige spørsmål:

Jarl Øverby, konsernsjef NetNordic Group, jarl.overby@netnordic.com, tlf. +47 982 17 009.

Bjørn Oustad, daglig leder Kong Arthur, bjorn@kongarthur.no  , tlf. +47 932 49 966.

NetNordic er en nordisk systemintegrator spesialisert på løsninger og tjenester innen nettverk, sikkerhet og samhandling. Som «Best Companion» skal NetNordic bidra til å realisere kundens forretningspotensial gjennom effektiv bruk av løsninger og tjenester.

NetNordic har hovedkontor på Lysaker. 2021 proforma omsetning er ca 1,9 milliarder. Før oppkjøpet har selskapet ha ca 500 ansatte på 15 kontorer i Norden, fordelt på datterselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Kong Arthur er et norsk konsulentselskap som leverer skreddersøm programvare og utvikler digitale tjenester. Selskapet besitter dyp kompetanse innen programvareutvikling, skreddersøm og vedlikehold av løsninger.

Kong Arthur har en spesiell dyp kompetanse innen regionale operatører og utdannelsessektoren. Selskapet har lang erfaring med komplekse prosjekter og har ca 30 ansatte i Innlandet og Litauen.
Les mer her: Kong Arthur.