Contact by mail

7. desember 2022

NetNordic har kjøpt opp Lytzen IT A/S

Lytzen IT er en ledende administrert tjenesteleverandør av sky-, nettverks-, samarbeids- og IT-infrastrukturtjenester i Danmark.

Gjennom oppkjøpet vil både Lytzen IT og NetNordic styrke sin kompetanse og kapasitet til å levere markedsledende administrerte tjenester og integrasjoner i Danmark og det nordiske markedet.

Lytzen IT er en pålitelig partner med et kjernefokus på administrerte tjenester levert til kunder som trenger en pålitelig partner for virksomhetskritisk infrastruktur. Ettersom kompleksiteten i IT-driften og etterspørselen etter kapasitet og fleksibilitet øker, har Lytzen IT vokst jevnt og trutt i det danske markedet. Lytzen IT har brukt det meste av et tiår på å etablere en best-in-class administrert tjenesteplattform for å muliggjøre sky-, nettverks-, samarbeids- og datasentertjenester på toppnivå for sine kunder. Lytzen IT har dyptliggende evner til å gi råd og støtte til sine kunder i de store utfordringene med virksomhetskritisk infrastruktur.

«NetNordic har hatt sterk vekst i Danmark de siste årene, og vi er glade for å doble antall ansatte i landet. Som en ledende pannordisk tjenesteleverandør ser vi på oppkjøpet som perfekt tidspunkt for å ta neste nivå i Danmark, samt å styrke våre nordiske kapasiteter», sier Jarl Øverby – administrerende direktør i NetNordic Group.

«Lytzen IT passer godt basert på deres kompetanse og ekspertnivå innenfor de ulike administrerte tjenestene levert til en bemerkelsesverdig sterk kundeportefølje. I NetNordic legger vi stor vekt på den kulturelle dimensjonen, og vi ser en sterk passform med Lytzen IT inkludert våre fortsatte vekstambisjoner. Lytzen IT har et imponerende nivå av kapasiteter og har gjennom årene bevist at de betjener krevende kunder med høyeste kvalitet. Vi ser frem til å bidra til den fortsatte utviklingen i Danmark», sier Ulrik Kjeldgaard – administrerende direktør i NetNordic Danmark.

«NetNordic har en sterk posisjon i Norden. Vi har blitt oppsøkt av mange interesserte, men vi har ventet på den rette. Vi har som mål å akselerere utviklingen vår i Danmark og Norden, og NetNordic er en perfekt match for oss. Vi har stor tro på våre evner innen administrerte tjenester der partnerskap med Cisco og Microsoft har spilt en viktig rolle. Kombinasjonen med NetNordic tilfører fremtiden vår nye dimensjoner som passer veldig sterkt til våre kunder og ansatte», sier Christian Foghsgaard – CEO Lytzen IT.

Med dette oppkjøpet øker NetNordic sin posisjon i det danske markedet og styrker konsernets kapasitet i Norden.

Lytzen IT har 50 ansatte, lokalisert i Aalborg, Hjørring og København, Danmark. Estimert inntekt for 2022 er 15 millioner euro. Ledelsen i Lytzen IT reinvesterer i NetNordic og vil fortsette å fokusere på å utvikle virksomheten i Danmark og Norden.

For spørsmål, vennligst kontakt:

Jarl Øverby, CEO NetNordic Group,
jarl.overby@netnordic.com, +47 982 17 009

Ulrik Kjeldgaard, CEO NetNordic Denmark,
ulrik.kjeldgaard@netnordic.com, +45 22249358

Christian Foghsgaard, CEO Lytzen IT,
cf@lytzenit.dk, +45 42141614

NetNordic er en nordisk systemintegrator, spesialisert på de virksomhetskritiske områdene nettverk, sikkerhet og samarbeid. NetNordic leverer kundespesialiserte løsninger og tjenester. Vi streber alltid etter å være våre kunders «Beste følgesvenn», vi ønsker å hjelpe våre kunder med deres digitale aktivering gjennom design, levering og administrasjon av neste generasjons tjenester og løsninger. NetNordic har hovedkontor i Oslo. NetNordic har cirka 2 milliarder kroner i omsetning i 2022. Etter oppkjøpet har selskapet cirka 570 ansatte fordelt på 17 kontorer i Norden, og våre løsninger distribueres gjennom datterselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Majoritetsaksjonær i NetNordic er Norvestor. Følg oss på sosiale medier og les mer: NetNordic Norway. 

Lytzen IT A/S er en dansk administrert tjenesteleverandør med fokus på sky-, nettverks-, samarbeids- og datasentertjenester. Lytzen IT har sterke kapasiteter og har levert virksomhetskritiske IT-tjenester siden 2001. Omsetningen til Lytzen IT i 2022 er estimert til MDKK 108 og forventes å vokse tosifret i de kommende årene. Antall ansatte er 50. Les mer: Lytzen