Contact by mail

5. juli 2016

NetNordic og IPnett slår seg sammen

(Oslo, 5. juli 2016) NetNordic kjøper IPnett og blir en av Nordens største, spesialiserte systemintegratorer innen bredbånd, datanettverk, sikkerhet, samhandling og skybaserte løsninger.

Transaksjonen sikrer en sterk, operatøruavhengig aktør innen løsninger og tjenester for bedrifter og nettverksoperatører. Selskapet får 230 ansatte og en samlet omsetning på 850 millioner i 2016, og styrker fundamentet for fortsatt vekstambisjoner.


Fra produkter til tjenester – med økt kompleksitet

Sentrale markedsdrivere er mer bredbånd og internettkapasitet, mer mobilitet og flere digitale interaksjoner. Bedrifter og operatører opplever også økte sikkerhetsbehov, flere applikasjoner og mer kompleksitet. Datanettverk, datasenter, trådløst og telefoni levert «as-a-service» er økende, og gjerne fra én totalleverandør.

– Alt dette og mer til kan vi nå tilby, og vi er derfor svært tilfreds med avtalen og NetNordic. I fellesskap blir vi enda mer komplette i hvert land, og får større kraft og bedre forutsetninger for å sikre videreutvikling av potensialet for våre ansatte og kunder, sier Mikael Schütt, CEO i IPnett.


Fundament for fortsatt lønnsom vekst i Norden

– Vi har fulgt IPnett over lang tid. Det er stor logikk i å finne sammen. Selskapet har solid kompetanse, lojale kunder og en sunn forretningsmodell med langsiktige lisens- og driftsavtaler. IPnett har tatt fornuftige skritt gjennom organiske initiativ og innovasjon i nye produkter og markeder. Bedriftskultur, kompetanse, kundesammensetning og geografi er fundamentale faktorer som gjør at vi ser fortsatt sterke vekstutsikter i et samlet selskap, sier Jarl Øverby, Group CEO i NetNordic gruppen.

– NetNordic er et solid selskap med lønnsom vekst gjennom mange år. IPnett representerer enda mer fart i samme retning. Samlet sett styrker vi posisjonen i alle forretningsområdene våre. Vi har derfor tro på en fortsatt god verdiskapning i et samlet NetNordic og IPnett, sier Tor Øystein Repstad, styreleder i NetNordic og representant for hovedaksjonær Agder Energi Venture AS.


Unik produkt- og tjenesteportefølje

Med konsulenter, produkteksperter, Account managere, systemutviklere, kundesenter og administrasjon får selskapet 230 ansatte, alle med sterk dedikering på å skape merverdi for kunder og partnere. Nettverk vs. samhandlingsområdet vil ha en fordeling på ca. 65/35. Løsninger blir satt sammen av en kombinasjon av verdensledende og nisjeprodusenter innen sine områder, som Arbor Networks, Aruba, Avaya, Dell/EMC, Genexis, Huawei, Juniper Networks, Microsoft, Mitel, Nokia, PacketFront, Palo Alto Networks, Polycom, Unify og Waystream. Ved å kombinere disse med NetNordic og IPnett sin egen programvare, skybaserte løsninger og NOC vil selskapet tilby helt unike og bransjespesifikke nettverks- og samhandlingsløsninger.


650 bedrifter og 100 nettverksoperatører på kundelisten

IPnett har sitt utspring i Norge i 1999, etablert i Sverige i 2003 og senere styrket gjennom oppkjøpet av Imtech Telecoms nordiske virksomhet i 2008. IPnett Danmark ble etablert i 2005. IPnett kompletterer NetNordic med bl.a. nettverks- og sikkerhetsløsninger for bedrifter, call center, samhandlingsløsninger, datasenter og sin egen cloud plattform. Kundesegmenter vil nå være operatører, helse, utdanning, media, finans, energi, olje/gass, offentlig og handel, per i dag totalt 750 virksomheter – flere av de største i sine sektorer i Norden.


Nøkkelansatte reinvesterer

Det er NetNordic Holding AS som kjøper aksjekapitalen i IPnett AS. Kjøpet forutsetter godkjenning av konkurransemyndighetene. Kontinuiteten i selskapet er sikret ved at nøkkelansatte har takket ja til å reinvestere i NetNordic, bl.a. CEO Mikael Schütt, leder for Cloud tjenester Fredric Wallsten og gründerne av IP Nett Norge, Sigmund Eikaas og Knut Arne Nygård.

Kontakt oss for mer informasjon »

 

 

IPnett er en ledende nordisk leverandør av nettverk, kommunikasjons- og sikkerhetsløsninger. Selskapet designer, utvikler og leverer til privat og offentlige organisasjoner i Norden. Selskapet ble etablert i 1999, og har i dag 100 ansatte i Norge, Sverige og Danmark. IPnett hadde en omsetning i 2015 på 334 millioner. Selskapet er lokalisert i Oslo, Stockholm og København. Helt siden oppstart har selskapet levert en sterk vekst, hovedsakelig organisk. Se www.ipnett.com

NetNordic er en nordisk systemintegrator innen nettverks- og samhandlingsløsninger og skybaserte tjenester. Selskapet ble etablert i 2001, og som en «best companion» skal NetNordic bidra til å realisere virksomhetens potensiale gjennom effektiv anvendelse og fleksibilitet til lavest mulig kostnader. Etter oppkjøpet vil selskapet ha omlag 750 bedriftskunder, telle 230 ansatte og med en samlet omsetning på 850 millioner i 2016 fordelt på datterselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Etter transaksjonen vil AE Venture fortsatt være største eier med 56% av aksjene, og øvrige 44% av aksjene kontrolleres av ledelsen og ansatte. Se www.netnordic.com