Contact by mail

6. juli 2017

NetNordic fortsetter veksten og kjøper Intelecom

NetNordic kjøper Intelecom og styrker posisjonen som ledende systemintegrator av nettverk, sikkerhet, kommunikasjon og skybaserte løsninger i det nordiske bedriftsmarkedet. Oppkjøpet innebærer milliardomsetning, økt kompetanse i utvalgte vertikaler, og et styrket fundamentet for ytterligere vekst.

Konsolidering i markedet

«Intelecom har en lang og stolt historikk, lojale kunder, markedsledende samarbeidspartnere og mye spesialkompetanse. Vi er stolte over at NetNordic anerkjenner disse verdiene og nå ønsker å forene to sterke enheter for å styrke vår totale konkurransekraft. Vi går inn i NetNordic både med stolthet og en solid følelse av å kunne bidra til totalen og til ytterligere vekst. Vi har investert mye i fremtidsrettet kompetanse og skybaserte tjenester, og med NetNordic ser vi frem til å kunne tilby et enda bredere sett av løsninger og tjenester til våre kunder», sier Petter Idar Jenssen, CEO i Intelecom.

Et fundament for fortsatt lønnsom vekst

«Vi har alltid hatt stor respekt for Intelecom som har en imponerende historikk, bl.a. innen segmentene offshore, reiseliv og offentlig sektor. Vi har derfor lenge ønsket å gå sammen med Intelecom og er svært glad for at dette nå lar seg realisere. NetNordic har et mål om å være sentral i konsolideringen i systemintegratormarkedet, og dette oppkjøpet er en viktig start. Gjennom denne sammenslåingen føler vi oss også trygge på at våre kunder vil merke økt merverdi i deres egen jakt på bedret effektivisering og konkurransekraft», sier Jarl Øverby, Group CEO i NetNordic.

Komplett produkt- og tjenesteportefølje

NetNordic vil etter oppkjøpet ha totalt 280 ansatte i form av konsulenter, produkteksperter, utviklere, selgere og administrasjon og med tilstedeværelse gjennom 12 kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. NetNordic leverer løsninger for samhandling (dvs. integrerte og sikre bedriftskommunikasjonsløsninger, inkludert video, mobil og kontaktsenter), nettverkssikkerhet, nettverksadministrasjon, WiFi-as-a-service, samt tjenester innen bl.a. drift & nettverksovervåking og skreddersydd systemintegrasjon. NetNordic vil fortsette å arbeide som en uavhengig aktør, med en portefølje av anerkjente produkt- og tjenestepartnere som basis for å tilby riktige løsninger til sine kunder. Oppkjøpet forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Om NetNordic og Intelecom

NetNordic er en nordisk systemintegrator spesialisert på leveranser av nettverk, kommunikasjon, sikkerhet og Cloud-tjenester. Som «Best Companion» skal NetNordic bidra til å realisere kundens forretningspotensial gjennom effektiv bruk av løsninger og tjenester. NetNordic har hovedkontor i Oslo, Norge. 2016 proforma omsetning var 850 millioner NOK med en EBITDA på 53 millioner NOK. Etter oppkjøpet vil selskapet vokse til en pro-forma omsetning på over 1 milliard i 2017 og ha 280 ansatte på 12 kontorer i Norden, fordelt på datterselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Les mer på www.netnordic.no

 


 

Intelecom er en ledende norsk leverandør av nettverk- og kommunikasjonsløsninger. Selskapet har gjennom en årrekke opparbeidet seg en solid posisjon hos store og anerkjente kunder, og har et særskilt fokus på utvalgte vertikaler som offshore, offentlig forvaltning og reiseliv/hospitality. Intelecom har røtter tilbake til Alcatel Business Systems i 1990 og senere fusjoner med Consorte og Carrot, og har i dag 70 ansatte i Norge fordelt på kontorer i Oslo, Stavanger, Haugesund, Bergen og Trondheim. Etter en gjennomført utfisjonering av kontaksentervirksomheten er Intelecom nå en rendyrket systemintegrator som i 2016 hadde en omsetning på 217 millioner NOK. Les mer på www.intelecom.no