NetNordic Technical University - 26 - 27. mars 2020

NetNordic Technical University – Årets høydepunkt for deg som er interessert i ledende teknologi.

Les mer om oss på NetNordic

Vi har eksperter som står klar til å hjelpe deg!

20. desember 2019

NetNordic leverer sikker adgangskontroll til globalt selskap i oljeindustrien

NetNordic har inngått avtale med Teekay Offshore om leveranse av sin Zero Touch SHIELD-løsning til Teekay Offshore sin flåte av FPSO-er (Floating, Production, Storage and offloading)-fartøy.

NetNordic SHIELD er en helautomatisert sikkerhetsløsning for adgangskontroll og datasikkerhet, som gir muligheter for fjernarbeid på alle fartøyene til Teekay.

Teekay Offshore er en ledende internasjonal tjenesteleverandør til oljeproduksjonsindustrien offshore. Teekay har hovedfokus på eierskap og drift av viktig infrastruktur i offshore oljeregioner i Nordsjøen, Brasil og på østkysten av Canada.

Teekay Offshore er markedsledende innen FPSO-løsninger til selskap som produserer olje og gass på dypt vann under krevende værforhold. Den globale tjenesteleverandøren av FPSO-løsninger har for tiden fartøy som opererer i både den norske og den britiske delen av Nordsjøen, samt i Brasil.

Utfordringen

Å opprettholde cybersikkerhet når Teekay mottar ekstern støtte fra ulike leverandører.
Teekay ønsket også å automatisere arbeidsprosessene sine, slik at de lettere kan holde oversikt over alle arbeidsoppgaver som utføres på IKT-systemene til deres FPSO-er.

Løsningen

NetNordic SHIELD er en sikkerhetsløsning for fjerntilgang, som har vært under utvikling i mer enn 11 år i nært samarbeid med olje-og gass-industrien. Systemet er spesielt utviklet for å hjelpe selskaper med å håndtere sikkerhetsproblemer relatert til arbeid med prosess-styringssystemer, sikkerhetssystemer og informasjons-og kommunikasjonsteknologi (IKT)-systemer. Løsningen gjør det også lettere for selskap å bevege seg bort fra manuelle og sårbare prosesser.

Systemet automatiserer arbeidsprosessene og gjør det mulig å holde oversikt over alle arbeidsoppgaver som utføres på IKT-systemene til et av Teekay sine fartøy. NetNordic SHIELD overholder retningslinjene for cybersikkerhet: NOG088, NOG104 og IEC62443.

Flytter tilgangskontrollen nærmere riktig autoritet

Integrasjon med Teekays digitale tilgangssystem automatiserer prosessen med å innhente godkjenninger fra rett myndighet. Det gir også kvalifiserte brukere de riktige tilgangsnivåene innen en definert tidsramme. Dette gjør det mulig å utføre mer fjernarbeid fra land.

Tilgangsnivået blir definert ut fra arbeidet som skal gjøres og bestemmes av en fagperson. Adgangskontrollen følger risikonivået, og når tilgangen utløper, lukkes den automatisk. Dette gir Teekay full kontroll over alle tilganger, og de slipper å være avhengig av at teknisk personell åpner eller lukker dem.

Teekay Offshore Production er den første SHIELD-kunden utenfor norsk kontinentalsokkel.

Utfallet

• Høy cybersikkerhet ved fjernarbeid
• Automatisering og bedre oversikt over arbeidsprosesser
• Flytter tilgangskontrollen nærmere riktig autoritet
• Grunnlag for mer effektiv fjernsupport i dag og for fremtidige prosjekter

Dette sier Teekay Offshore

– Teekay krever trygge og sikre operasjoner. Å motta ekstern støtte fra våre leverandører og samtidig opprettholde cybersikkerhet, er en utfordrende oppgave som dette systemet vil hjelpe oss å administrere.

Kristian Reiten, Project Manager, Teekay Offshore.

– Denne løsningen skaper et grunnlag for mer effektiv fjernsupport, både fra leverandører og fra vår egen organisasjon. I tillegg til ekstern støtte til våre FPSO-er, ser vi at SHIELD også gir oss også muligheten til fjernsupport i fremtidige prosjekter.

Henrik Stray, Digitalization Lead in Teekay Offshore.

Personlig rådgiver


67 24 7 365 salg@netnordic.no


Kontakt NetNordic og få veiledning av en personlig bedriftsrådgiver.

Vi kontakter degPersonlig rådgiver


67 24 7 365 salg@netnordic.no


Kontakt NetNordic og få veiledning av en personlig bedriftsrådgiver.

Vi kontakter deg