Contact by mail

3. februar 2020

NetNordic leverer et av Nord-Europas første skybaserte IPTV løsning med integrert Chromecast!

Fantastiske Fýri Resort i Hemsedal åpnet sine dører 20. desember 2019. Dette er et helt unikt boutique-hotell som ligger som ligger flott plassert mellom fjellene og skianlegget i Hemsedal. Hotellet driftes av svenske Ess Group AB, som med dette åpnet sitt første hotell i Norge. 

Utfordringen til Fýri Resort

Hotellet ønsket en leverandør som kunne ivareta alle behov når det gjaldt leveranser av teknologi. De ønsket også en leverandør som både hadde erfaring innenfor hotelbransjen og i det norske markedet spesifikt. Det var viktig for Ess Group at gjestene som sjekket inn på dette hotellet skulle oppleve teknologien der soom diskret men samtidig velfungerende. For Ess Group var det av betydning at man inngikk et partnerskap med en leverandør som kunne ta et mer helhetlig ansvar for leveransene til hotellet. Dette på grunn av at selskapet ikke hadde lokale ressurser i de innledende fasene av dette hotellprosjektet. 

Det var også et krav at tjenestene som skulle leveres var skybaserte. Hotellet ønsket ikke å ha ansvar for drift, vedlikehold eller oppgraderinger. 

Løsningen fra NetNordic

NetNordic ble valgt som totalleverandør til Fýri Resort. Alle løsninger ble levert som skybasert tjeneste over samme plattform. Over denne skyplattformen har hotellet fått levert WIFI, Nettverk, telefoni og IPTV. Som en del av IPTV-leveransen inngår også en skybasert IPTV headend som distribuerer TV-kanaler til alle rom på hotellet. I tillegg var også SMART TV’er med integrert Chromecast i leveransen. 

I tillegg har NetNordic levert internettaksess med redundans over mobilnettet, samt mobilabonnement og mobiltelefoner til ansatte ved hotellet. 

Den leverte plattformen gjør at Fýri Resort har et forutsigbart kostnadsbilde, minimalt med tekniske installasjoner på hotellet. Hotellet ønsket ikke noe ansvar for drift, vedlikehold eller oppgraderinger av teknologien levert. 

Leveransen

  • Skybasert leveranse av nettverk (LAN) for administrasjon, samt IPTV med mer 
  • Skybasert leveranse av trådløst nettverk (WIFI) for gjester og ansatte 
  • Skybasert leveranse av IPTV-løsning og Smart TV’er med integrert Chromecast på alle gjesterom 
  • Skybasert plattform for IPTV-baserte underholdningstjenester og TV-kanaler på alle gjesterom 
  • Internettaksess med redundans over mobilnettet 
  • Mobiltelefoner med abonnement 
  • Skybasert løsning for telefoni til administrasjonen

Utfallet

Fýri Resort var Ess Groups første hotel i Norgen. Det var derfor kritisk for selskapet at hotellet kunne åpne i tide, og var velfungerende fra første dag. NetNordic fikk et utvidet ansvar for leveranse av tekniske løsninger til hotellet. Vi hadde også en koordinerende rolle på vegne av Ess Group, for å sikre at alle leveranser ble gjennomført innenfor tidsfristen.  

Hotellet kunne etter planen ta imot sine første gjester den 20. desember 2019, og gjestene som sjekket inn ble da møtt av et teknisk velfungerende hotell som svarte til deres forventinger.