Contact by mail

5. februar 2020

Hotel Bellora i Gøteborg velger NetNordic som leverandør.

Hotel Bellora velger NetNordic som leverandør av skybasert IPTV med casting, oppgradering av coaxnettverk og WIFI!

Unike Hotel Bellora er eid av Svenske Ess Group, og ligger sentralt til i Gøteborg. Dette unike boutiqe-hotellet er ene og alene verdt en tur til Gøteborg i seg selv. Med sjarmerende hotellrom, god restaurant og en nattklubb, er dette hotellet et sted man gjerne vil komme tilbake til.

Utfordringen til Hotel Bellora

Hotellet har over tid registrert at gjestene i stadig større grad ønsket tilgang til en mer avansert TV-løsning. Løsninger som gjorde at man kunne se eget innhold på TV mens gjesten var på rommet. Samtidig stiller gjestenes økende bruk av strømmetjenester, større krav til det trådløse nettet.

Hotel Bellora så derfor et behov for å oppgradere både WIFI og TV-løsningen som var på hotellet i dag. Dette var en betydelig utfordring da det ikke finnes vanlig nettverkskabling inn på gjesterommene, som kunne gjøre det mulig å levere de tjenestene gjestene ønsket. Samtidig ville det medføre store kostnader å trekke opp nye kabler inn til rommene. Hotellet ville også måtte stenge ned deler av hotellet hvis et slikt prosjekt skulle kunne gjennomføres. Det vil medføre tapt omsetning, og ha en negativ innvirkning på gjestenes opphold på Hotel Bellora.

Ess Group ønsket derfor å finne en samarbeidspartner som kunne tilby en løsning som ivaretok gjestenes behov. En partner som tillot at hotellet kunne opprettholde sin ordinære drift under gjennomføringen av prosjektet. Det var samtidig avgjørende at gjestene sitt opphold på hotellet, ikke ble påvirket.

Det var også et krav at tjenestene som skulle leveres var skybaserte, slik at hotellet ikke hadde noe ansvar for drift, vedlikehold eller oppgraderinger.

Slik løste NetNordic utfordringen

Ess Group valgte NetNordic som totalleverandør av prosjektet til Hotel Bellora. Alle løsninger ble levert som skybaserte tjenester over samme plattform. Over denne skyplattformen har hotellet fått levert WIFI, Nettverk, telefoni og IPTV. Som en del av IPTV-leveransen inngår også en skybasert IPTV headend som distribuerer TV-kanaler til alle rom på hotellet, samt SMART TV’er med integrert Chromecast. 

I tillegg har NetNordic ved bruk av spesielt tilpasset teknologi oppgradert det eksisterende coax-baserte nettet på hotellet. Dette fremstår nå kapasitetsmessig som et moderne kablet nettverk uten at det her blitt trukket opp nye kabler inn til gjesterom. Gjennom bruk av denne teknologien, kunne Hotel Bellora ha ordinær drift av hotellet gjennom prosjektperioden. De trengte ikke å ta rom ut av drift.

Leveransen

  • Skybasert leveranse av nettverk (LAN) for administrasjon, samt IPTV med mer
  • Skybasert leveranse av trådløst nettverk (WIFI) for gjester og ansatte
  • Skybasert leveranse av IPTV-løsning og Smart TV’er med integrert Chromecast på alle gjesterom
  • Skybasert plattform for IPTV-baserte underholdningstjenester og TV-kanaler på alle gjesterom
  • Oppgradering av eksisterende coax-basert nett for TV, til et moderne høyhastighets nettverk ved bruk av Inxtend

Resultatet

Den leverte plattformen gjør at Hotel Bellora nå har fått forbedret sin digitale gjestereise ved bruk av moderne og fremtidsrettet teknologi. Gjestene får nå enkelt tilgang til den teknologien de ønsker under sitt opphold. Tilgangen gir hotellet enda mer fornøyde gjester. Kostnadsbildet er forutsigbart og det er minimalt med tekniske installasjoner på hotellet. I tillegg har ikke Hotel Bellora noe ansvar for drift, vedlikehold eller oppgraderinger av teknologien som er levert.