Contact by mail

13. februar 2020

Haut Nordic velger NetNordic som hovedleverandør av teknologi til Miklagard Hotel!

Oktober 2020 åpner Haut Nordic nydelige Miklagard Hotel. Hotellet har en attraktiv beliggenhet ved Miklagard Golfklubb og ligger kun ti minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Miklagard Hotel vil ha 500 gjesterom som åpnes over to byggetrinn, fantastiske kurs- og konferansefasiliteter og en forlokkende spa- og velværeavdeling. 

Utfordringen til Miklagard Hotel

I forbindelse med dette store prosjektet ønsket Haut Nordic å knytte til seg en leverandør av hotelteknologi som ikke bare hadde solid erfaring fra bransjen. De ønsket også en leverandør som kunne levere en så stor teknologipakke som mulig. Dette for at de kunne redusere antall involverte leverandører for å få en bedre gjennomføring av prosjektet. Det var også avgjørende for Haut Nordic at valgt leverandør i praksis kunne være en strategisk samarbeidspartner. En partner med kompetanse og evne til å ta et mer helhetlig ansvar for koordinering og gjennomføring av tekniske leveranser, som også inkluderte andre leverandører til prosjektet. 

Teknologisk sett hadde Haut Nordic en forutsetning om at besøkende på Miklagard Hotel skulle oppleve teknologien på hotellet som diskret men samtidig velfungerende. Det var også et krav at tjenestene som skulle leveres var skybaserte, slik at hotellet ikke hadde noe ansvar for drift, vedlikehold eller oppgraderinger.

Løsningen fra NetNordic

Etter en helhetlig vurdering, ble NetNordic ble valgt som totalleverandør til Miklagard Hotel. All teknologi blir levert som skybaserte tjenester over samme plattform. Over denne skyplattformen vil Haut Nordic kunne få levert alle tjenester ikke bare til Miklagard hotel, men også til alle andre eksisterende og fremtidige hotellet tilhørende selskapet. Ved åpning vil Miklagard Hotel få levert WIFI, nettverk, telefoni, videokonferanse, digital skilting, møteromsteknologi og TV-tjenester. Som en del av TV-leveransen inngår også skybasert TV headend. TV Headend som distribuerer TV-kanaler og unterholdningstjenester til alle rom på hotellet, samt SMART TV’er med integrerte castingtjenester.

Plattformen som leveres til Miklagard Hotel er fleksibel og skalerbar, og gir hotellet et gunstig og forutsigbart kostnadsbilde. Samtidig unngår hotellet å ha ansvar for ansvar for drift, vedlikehold eller oppgraderinger av teknologien som er levert.

Leveransen

  • Skybasert leveranse av nettverk (LAN) for administrasjon, samt IPTV med mer
  • Skybasert leveranse av trådløst nettverk (WIFI) for gjester og ansatte
  • Skybasert leveranse av TV-løsning, og Smart TV’er med integrert Chromecast på alle gjesterom
  • Skybasert plattform for TV-baserte underholdningstjenester og TV-kanaler på alle gjesterom
  • Digital skilting for møte- og konferanserom
  • Videokonferansetjenester og møteromsteknologi
  • Skybasert løsning for telefoni til administrasjonen

Resultatet

Miklagard Hotel er Haut Nordics største prosjekt frem til nå. Det skal operere i et krevende marked hvor det er høye forventinger til opplevelsen. Av hensyn til det å bygge et godt renomme fra første dag, er det kritisk for Haut Nordic at Miklagard Hotel er et teknisk velfungerende fra første dag. NetNordic får et utvidet ansvar for leveranse av tekniske løsninger til hotellet. Vi står også for koordinering av og mot andre leverandører til hotellet for å sikre at tidsfrister overholdes.

Leveransemessig ligger nå alt godt til rette for at Hotellet kan ta imot spente og engasjerte kunder og ansatte som planlagt i starten av oktober 2020.