Integrerte LAN og WLAN løsninger

NetNordic er sterk tilhenger av å se en LAN og WLAN løsning I sammenheng, i alle fall over tid. Dette skyldes flere ting, men vi ser følgende trender: 

  • Tilgang til nettverket styres ikke av portnummer eller SSID passord, men av bruker eller maskinidentitet som gir samme rettigheter trådbundet og trådløst nettverk, og overalt iorganisasjonen (fysisk lokalisering) 
  • Nettverket automatiseres, for at automatisering skal fungere gort tvers av alle nettverks-elementer, er en enhetlig plan nyttig. Et eksempel er en bruker identitet et aksesspunktsom skal til et sikkert VLAN svitsjen som ikke engang er konfigurert dette stedet. Da det automatisk leveres til svitsj og WLAN aksesspunkt-port. 
  • Administrativ programvare er sentral i automatisering, sikkerhet og analytics. Dette være seg en “privatsky-løsning, og i særdeleshet i en “public” sky-løsning (der utvalget av produkter som støttes gjerne er svært begrenset). 
  • Smarte løsninger, som bruk av AI (kunstig intelligens) for å analysere trafikk ut fra f.eks sikkerhets ønske (anomality behaviour) tvers av LAN og WLAN løsninger er rett og slett dobbelt dyrt med to produsenter. 

 

NetNordic leverer nettverk til alle behov

Samspill

Nettverket i kjernen og datasenter skal også spille sammen med og tilpasse seg endringer som oppstår både i nettverket og i det virtuelle datasenter-miljøet. Her brukes gjerne også samme administrative verktøy for å samspillet til å foregå fra bruker til applikasjon. 

 

Integrasjon

I tillegg en forvente en integrasjon med skytjenester, og tilhørende plattformer som Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud. Igjen vil en nhetlig NAC og Analytics løsning ha store effekter om en opererer I en hybrid modell med egne datasenter og sikkerhets-løsninger. 

Kontakt

Ta kontakt med våre dyktige rådgivere innen WLAN og LAN

 

Fyll ut skjemaet, så hører du fra oss innen kort tid.
Eller du kan ringe oss direkte på +47 67 247 365