Contact by mail

NetNordic vant EMEA Splunk Boss of the SOC

Cybersikkerhet

9. juni 2023


NetNordic deltok i «Splunk Boss of the SOC» og vant! Av 350+ deltakere demonstrerte NetNordic SOC dyktighet og stakk av med førsteplassen

«The Boss of the SOC»-konkurransen er en versjon av «capture the flag», hvor våre SOC-sikkerhetsanalytikere måtte løse realistiske hendelsesdata og varsler under sterkt tidspress.

Under konkurransen svarer konkurrentene på en rekke spørsmål om sikkerhetsrelaterte scenarier, med ulike vanskelighetsgrader. Poeng oppnås deretter for både nøyaktighet og hastighet. BOTS-scenariet utfordrer deltakerne til å spore trinnene som førte til en cybersikkerhetshendelse og bestemmer omfanget av kompromisset. Årets «Boss of the SOC» hadde over 16 personer tilstede og over 1100 deltakere som ble med i den fire timer lange konkurransen.

“Our cyber security experience and knowledge is both deep and wide, meaning that we can utilize any tools given to us and work under extreme high time pressure”

Nicolas Samaneh

Konkurransen ga NetNordic en mulighet til å vise frem vår ekspertise og ferdigheter i å identifisere, undersøke og svare på virkelige cybersikkerhetshendelser i et simulert SOC-miljø. NetNordic sikkerhetsanalytikere brukte sin kunnskap om virkelige sikkerhetshendelser, og vår erfaring med hvordan man undersøker dem, til å finne spor i loggene og kunne svare på spørsmålene så raskt som mulig. Vår NetNordic Lions victory er et bevis på engasjementet, det harde arbeidet og ekspertisen til hver SOC-spesialist i teamet vårt. Nicolas Samaneh, Saku Mikola, Onni Knuutila og Lauri Rantasalo – vi er alle så stolte av dere! Dette er en fantastisk prestasjon.

For oss var det som en vanlig arbeidsdag, fordi dette er ganske likt hvordan vi jobber med hverandre som et team, hver dag.

Nicolas Samaneh

Teamnavnet vårt – «NetNordic Lions» – kommer fra vårt samarbeid med Wildhood Foundation, hvor vi stolt støtter Akashinga – verdens første kvinnelige parkvaktstyrke. Sammen med dem fungerer vi som første og siste forsvarslinje for både dyreliv og natur.

/svg>

Ta gjerne kontakt med en av våre eksperter, om du lurer på noe innen IT sikkerhet.

 

Siste innhold - Cybersikkerhet