Contact by mail

Hvordan oppdager du trusler i miljøet ditt?

Cybersikkerhet Multi Cloud

22. november 2022


Hvordan kan du oppdage trusler i miljøet ditt?


Det finnes mange forskjellige løsninger som organisasjoner kan bruke for å oppdage cybersikkerhetstrusler i systemene deres. Generelt sett er imidlertid sikkerhetsinformasjons- og hendelsesstyringssystemene en god plattform og et verktøy for å oppdage trusler i miljøet ditt. Alle innkommende data er korrelert og analysert av regler og etterretninger som hjelper organisasjoner med å identifisere trusler, som for eksempel malware-aktiviteter, eller andre taktikker som trusselaktørene kan bruke.


Hva er sentralisert loggadministrasjon?


Sentral loggadministrasjon er et system som kombinerer alle loggdata fra nettverk, infrastruktur og applikasjoner til ett sted for lagring og analyse. Så hvorfor trenger du et sentralisert loggstyringssystem, eller et CLM-system? Det er flere grunner, men den primære årsaken er sikkerheten. Ved eventuelle sikkerhetshendelser ønsker du å undersøke det raskt og bredt, og dette er ikke mulig hvis du må begynne å manuelt gå gjennom alle loggene fra hele IT-miljøet ditt. Og oftere sletter trusselaktørene også loggene fra systemene dine, da er det nesten umulig å vite hva som har skjedd. I stedet kan du sende alle loggene til vårt separerte og sentraliserte loggadministrasjonssystem.


Hvordan kan du proaktivt analysere trusler med SIEM?


SIEM kan finne alle sikkerhetshendelser på tvers av hele IT-miljøet. Når en potensiell sikkerhetshendelse oppdages, sendes et sikkerhetsvarsel ut til sikkerhetsteamet og ber dem om å undersøke og finne de pågående bruddene. Du kan imidlertid også bruke SIEM i trusseljakt for å oppdage trusler før et varsel utløses. På denne måten endrer trusseljakt SIEM fra en reaktiv til proaktiv tilnærming. Trusseljakt sporer aggressivt og eliminerer digitale angrep i bedriftsnettverk og reduserer potensiell dataeksponering og generell risiko.

I NetNordic driver vi proaktiv trusseljakt med SIEM. Dette inkluderer dybdeovervåking og patchhåndtering. Selve SIEM-plattformen er et komplekst verktøy å betjene, og her kommer våre sikkerhetseksperter fra vår NetNordic SOC inn i bildet. Sikkerhetsekspertene våre kan administrere den hyppige justeringen for å holde den flytende riktig. Til slutt trenger du også en sikkerhetsekspert til å analysere alle sikkerhetsvarslene du får og gjøre det 24/7 – NetNordic SOC kan hjelpe deg med alt dette, og mer til!

 

Siste innhold - Cybersikkerhet, Multi Cloud