Contact by mail

Hvordan få det beste ut av skytjenester og tradisjonell IT?

Multi Cloud

2. mars 2021


Sky er ikke en destinasjon, men en opplevelse.

Skytjenester har blitt normalen for mange bedrifter i dag. Infrastructure As A Service, Platform As A Service og Software As A Service har blitt kjente begreper for de som jobber med IT, og mange er enige om at dette er fremtidens IT. Sky har blitt symbolet på hvor moderne en bedrift er og hvor langt de kommet på sin digitaliseringsreise. Men sky sier ikke alltid så mye om kvaliteten på selve tjenesten og det totale kostnadsbildet, bare at den kjører i noen andre sitt datasenter og at du blir fakturert månedlig for bruken av tjenesten. Er Skytjenester alltid det smarteste valget?

Skytjenester har mange fordeler i henhold til fleksibilitet og skalerbarhet, og er ofte lønnsomt for de applikasjoner og tjenester som ikke er så krevende med tanke på ytelse og data mengde, men skytjenester kan fort bli kostbart om man skal kjøre store IT miljøer og ressurskrevende arbeidslaster. Hva om man kan få den samme opplevelsen som offentlig skytjenester med god skalering og fleksibilitet, innebygd sikkerhet og redundans, enkel installasjon og konfigurasjon med en besparelse på over 60% over 5 år? 

La oss introdusere deg for Hyperkonvergert Infrastruktur. Hyperkonvergert infrastruktur, ofte forkortet HCI, er en konsolidert maskinvare plattform som kombinerer servere, lagring og nettverk i en infrastruktur med intelligent programvare. Dette gir bedrifter fleksible byggesteiner og mer effektiv drift ved å erstatte en eldre infrastruktur bestående av separate servere, nettverk og lagring. Din egen sky. HCI nodene leveres gjerne som en 1U enhet, hvor man enkelt skalerer og bygger redundans ved å legge til flere noder i et cluster. 

Image result for hyper converged infrastructure

Fremtiden er Hybrid

NetNordic som en fokusert systemintegrator innen datasenter, sikkerhet og nettverk ser at mange bedrifter har dratt store fordeler av å ikke legge alle sine data og tjenester i skyen, men etablere det man kaller for et Hybrid IT-miljø. I et hybrid miljø er det ikke enten eller, men begge deler. I et hybrid IT miljø drar man nytte av fordelen man får med skytjenester, uten å miste fordelene som kan være ved å drifte egne tjenester og applikasjoner, eller å benytte en privat sky leverandør. 

Mange glemmer å ta inn over seg kompleksiteten av å integrere, drifte og sikre flere miljøer når man tar i bruk en eller flere sky plattformer i tillegg til det tradisjonelle driftsmiljøet. Ved hjelp av samme plattform på tvers av private og offentlige skyer med innebygd nettverksintegrasjon mellom Nutanix og offentlige skyer vil man dramatisk redusere den operative kompleksiteten.  Sammen med markedsledene automasjons, ytelse og kost-analyse på applikasjonene er det nå blitt enkelt og levere enhver applikasjon fra riktig sky, men uten ekstra kompleksitet.

Nutanix, leder innen Hyperkonvergert Infrastruktur

Nutanix, som er en ledende leverandør av Hyperkonvergerte infrastruktur tjenester, har lykkes med å bygge en homogen plattform, som strekker seg fra lokalt datasenter til Private og Public Cloud miljøer. Nutanix tilbyr en fleksibel løsning som gir bedrifter full kontroll over sine applikasjoner og tjenester og verktøy som gir deg mulighet til å analysere hvor det er best ytelse og mest lønnsomt å produsere og drifte sine tjenester, lokalt i eget datasenter eller hos en offentlig sky leverandør.

5 fordeler med Nutanix sin Hyperkonvergerte plattform

Enkel administrasjon: Du kan enkelt overvåke og administrere alle applikasjoner, virtuelle maskiner og andre ressurser fra ett enkelt konsoll, uansett størrelse på infrastrukturen. 

Skalering: Nutanix gir en måte å skalere arkitekturen din uten kompromisser. 

Sikkerhet: Nutanix AHV, den innebygde hypervisoren, er utviklet spesielt for Nutanix infrastruktur, noe som betydelig reduserer risikoen for datainnbrudd. Plattformen inkluderer et rikt sett med sikkerhetsfunksjoner, fra flerfaktorautentisering og nøkkeladministrasjon til kryptering av data.

Robust arkitektur: En av de viktigste fordelene ved Nutanix er evnen til å reparere seg selv. Nutanix sin plattform er designet for at maskinvaren programvaren kjører på vil feile på et tidspunkt. Siden Nutanix Prism er en del av hver node i løsningen vil systemet fortsette uavhengig av om noder svikter. 

Lokale data: Dataene til applikasjonen ligger gjerne lagret på en disk på den noden hvor applikasjonen produseres. Det fører til at tilgjengelig nettverksbåndbredde økes effektivt for skrive- / sluttbrukerapplikasjoner, og forbedrer ikke bare lagringsytelsen, men også applikasjonsytelsen som lagringen betjener.

NetNordic skreddersyr løsninger for ditt behov

NetNordic hjelper din bedrift med utvidelse av datasenteret ved hjelp av den nyeste teknologien. Vi er en uavhengig nordisk systemintegrator som samarbeider med ledende partnere på datasenter teknologi og med ledende kompetanse, hjelper vi kunder med å bygge Hybrid infrastruktur med det beste fra begge verdener. Våre løsningseksperter og konsulenter vurderer din bedrifts behov og implementerer de aller beste løsningene, basert på dine nåværende og fremtidige behov og ønsker.

Oppdag hvordan vi kan forbedre nettverket og datasenteret ditt – kontakt oss i dag.

 

Siste innhold - Multi Cloud